Dag fem, idag(!), Livsstatus: Den lever!

Okej, jag är tillbaka från de döda! Jag har kravlat genom benrangel och blodig jord för att lyckas nå ytan igen (egentligen inte, har bara varit upptagen med kompisar och - mycket litet - pluggande) men nu är jag tillbaka och det är dags för sista delen av Halloween-specialen!
 
DAGS ATT SKRIKA, KANSKE GRÅTA OCH MÖJLIGEN ÄCKLAS UTAV: ANIME
 
 
NR. 1: TOKYO GHOUL
 
Skräckfaktor: imageimageimageimage
 
Detta betyg beror dock på om du ser den ocensurerade versionen eller inte, annars sänks det nog till tre pumpor. Tokyo Ghoul har ni säkert hört talas om, och jag kan garantera att den är fylld av läskigt blod, tortyr och actionpumpade samt skrämmande slagscener; vad väntar ni på!?
 
NR. 2: GAKKOU GURASHI
 
Skräckfaktor: imageimage
 
Den här är lite mer för den milda och som helst vill ha söta karaktärer blandat med lite ruttna, blodiga zombies. Jag tyckte inte man såg överdrivet mycket detaljer på de zombies som visades, men samtidigt var de lite läskiga på det sättet. Och vem vill inte se skoltjejer överlista och döda zombies? Ingen dålig blandning.
 
NR. 3: MIRAI NIKKI
 
Skräckfaktor: imageimageimage
 
Det finns blod i den här, ja, och Yuno är galet creepy ibland, men mestadels tycker jag att den är läskig på ett mer mentalt sätt än vad till exempel Tokyo Ghoul är. Så om ni känner för lite snurr i skallen och galna flickvänner så rekommenderar jag den här starkt!
 
NR. 4: KOWABON
 
Skräckfaktor: imageimageimageimageimage (om tittad på i mörker, när man är ensam)
 
Jag garanterar att den här får det att krypa i skinnet på dig. Och att du kommer kika över axeln för att se efter om det är någon där. Kowabon har än så länge fyra avsnitt på kissanime, och animationen är liksom spelad av riktiga människor... Avsnitten är korta men blodisande och väldigt intressanta att kolla på. Titta på den och säg vad ni tycker!

Dag tre, tre dagar kvar, livsstatus: blodig

 
FRÅN SKRÄMMANDE TILL TOTALLÄSKIG: MANGA
 
GAKKOU GURASHI
 
Skräckfaktor: imageimageimage
 
Okej, jag har inte läst överdrivet mycket av den här än, men jag har sett animen. Den här storyn är väldigt bra på att blanda gulligt och läskigt. Den handlar om fyra (siffran varierar dock) unga tjejer som bor i sin gamla skola efter att zombies tagit över landet, och där försöker de leva sitt liv så normalt som det går; bland annat för att en av dem är lite psykiskt skadad och tror att allt fortfarande är som vanligt och att det inte finns några zombies som försöker äta dem. Senare tror jag att de lämnar skolan också, men har inte kommit så långt än. Den är väldigt intressant, bland annat för att de zombies som är med är lite annorlunda från de jag sett förut, dock vet jag inte riktigt varför.
 
UMINEKO NO NAKO KORO NI
 
Skräckfaktor: imageimageimageimage
 
Ja, Higurashi no naku koro ni är skapt av samma mangaka, men Umineko är lite enklare att förstå. Förbered er dock på mysterier, magi, blod och hemligheter när ni läser Umineko! Jag är inte helt klar än, eftersom mangan sträcker sig över ett flertal ark, men jag kan dra vad den handlar om. En rik familj ska samlas på sin ö för ett årligt möte, bland annat för att bestämma vem som ska ärva allt när deras osociala (galna) familjehuvud dör. Alla syskon är ute efter tronen, men arvbråket avbryts av en häxa som dödar alla på ön. En av familjemedlemmarna, Battler, vägrar dock erkänna kvinnan, Beatrice, som häxa och måste nu ifrågasätta varenda teknik hon använder för att döda personerna i hans familj. Alltså, de spelar mot varandra och ön är deras spelbräde, och så gör de om alla olika scenarion om och om igen för att bestämma vinnaren. (Ja, det är lite förvirrande men man fattar om man läser den. Typ)
 
Jag kommer inte riktigt på någon mer skräckmanga jag läst sedan förra Halloweenspecialen på min förra blogg, och jag vill inte rekommendera samma saker så... Jag hoppas i alla fall att ni tycker om de här, det gjorde jag!

Dag två, fyra dagar kvar, livsstatus: Kista beställd

 
TOP 3 LÄSKIGASTE KARAKTÄRER FRÅN: ANIME
[varning för blod, ondska samt SPOILERS]
 
NR. 1: GASAI YUNO från MIRAI NIKKI
"Don't touch Yukki!" - Yuno
 
Skräckfaktor: imageimageimageimage
 
Yuno här har förmågan att vara lite extrem när hon ska uttrycka sina känslor för någon. Bland annat förföljer hon dem, dödar för dem, kidnappar dem och ni vet...går emot mänskliga lagar för att vara med den personen. Hon är själva bilden av en yandere och tvekar inte att döda någon som hotar den hon älskar, inte ens om personen ifråga är någon som hennes pojkvän gillar. Yuno är tveklöst den mest läskiga flickvännen någonsin, men även hon har faktiskt sina mänskliga stunder - vilket ledde till att hennes skräckfaktor inte nådde fullt ut.
 
NR. 2: RYUGU RENA från HIGURASHI
 
"If you want to kill someone, you should be
prepared to die yourself!" - Rena
 
Skräckfaktor: imageimageimageimage
 
Precis som Yuno är Rena normal ena stunden, galen i det nästa. Men till skillnad från Yuno vet aldrig riktigt vad som får Rena att tappa det. Hon bryr sig om sina vänner och vill skydda dem, men samtidigt blir hon en psykotiskt mördare och dödar allihopa också (vilket dock har sin förklaring men det är en för stor spoiler att berätta för er så schh). Hon dödar folk med hjälp av en stor köttkniv samt ett järnrör. Om mitt inne inte har svikit mig hotar hon också att bomba en skola någon gång. Det som dock är läskigast med henne dock, är hennes skratt. Herregud, lyssna bara på det!
 
NR. 3: SHINOZAKI SACHIKO från CORPSE PARTY
"I'm watching you." - Sachiko
 
 
Skräckfaktor: imageimageimageimageimage
 
Japp! Hon får en plats på den här listan också! De lyckades ganska bra med att få hennes läskighet överförd från mangan till animen - hon är precis lika creepy i båda! Om ni vill veta mer om hennes bakgrund och hur ond hon är så kan ni scrolla ner till gårdagens inlägg, men just nu kan jag bara säga att om ni vill ha en läskig karaktär så är Sachiko den ni letar efter. Hon har praktiskt taget allt man letar efter hos en läskig karaktär: jättekrypigt skratt och leende, blod typ överallt, ONDSKA och allt annat man kan tänka sig. 
 
Beware of Sachiko.
 

Dag ett, fem dagar kvar, livsstatus: Levande

 
Godkväll.
 
Låt oss starta denna Halloween-special med att lista karaktärer. Och nu snackar jag inte om "sötaste och snällaste" eller "modigaste och coolaste", utan om de mest
skrämmande.
TOP 3 LÄSKIGASTE KARAKTÄRER FRÅN: MANGA
[varning för blod, ondska samt SPOILERS!]
 
 
NR. 1: SACHIKO SHINOZAKI från CORPSE PARTY
"Who do you think you're talking to, little girl!?
I'll wring your damn neck just to watch you squirm!" - Sachiko
 
Skräckfaktor: imageimageimageimageimage
 
Jag träffade den här lilla damen för första gången i Corpse Party: Blood Covered, och låt oss bara säga att den inte är ett särkilt gott första intryck. Sachiko är ett hämndlystet spöke som dödar och torterar elever som råkat falla ner i hennes värld. Ibland låtsas hon vara deras vän och hjälper dem innan hon kallblodigt dödar dem. Bland annat genom att hugga ut deras ögon och klippa av deras tunga med en sax. När hon levde älskade hon sin mamma högt och efter hennes död blev Sachiko ursinnig. Ett flertal andra saker hände också men vi kan avsluta med att Sachiko är den sista person jag skulle vilja vara ensam med i ett öde hus. Eller ens i något hus någonsin.
 
NR. 2: YAMASHITA MIDORI från ARISA
"It's true, it's really true. Everyone is a monster." - Midori
 
Skräckfaktor: imageimageimageimage
 
Den här snubben är smart. Smart och farlig. Han är expert på att manipulera människor och tvekar inte att skada någon för att nå sina mål. Hans kärlek till Arisa gör honom om möjligt ännu farligare och eftersom hennes mamma påminner om hans egen - väldigt dåliga - mamma bestämmer han sig för att försöka spränga henne i luften, och det är ändå bara en smula av vad han har gjort tidigare. Hans bakgrundshistoria är tragisk, precis som många andra onda karaktärer. Hans mamma brydde sig inte om honom eller hans tvilling, och efter att hon övergett dem i en lägenhet dog hans bror av svält. Läskigast med den här typen är att man verkligen inte har en aning om vad han kan tänkas göra härnäst, det plus de superläskiga ansiktuttrycken han gör ibland får en att rysa.
 
NR. 3: USHIROMIYA MARIA från UMINEKO NO NAKU KORO NI
"But I, even alone, can create a universe together with the holy spirit!"
 
Skräckfaktor: imageimageimage
 
Okej, ännu ett barn med på listan! Jag kanske tycker att barn automatiskt är läskiga? Fast den här tjejen är krypig. På riktigt. Hon är en nioårig häxa som bestämt tror på allt som har med magi att göra, och hennes söta uppsyn förvrids snabbt till oartade former när hon hon pratar om häxor och the ockulta; hon ser nästan besatt ut. Hon har sina snälla stunder, men kan lätt bryta ihop och släpper vid ett tillfälle lös sin magi för att straffa sin mamma som förstört hennes mest kära leksak hårt. Hennes magi kan lätt bryta ben och döda en person innan hon återupplivar dem igen för att påbörja tortyren på nytt. Det finns faktiskt mer grymma karaktärer i Umineko, men Maria är nio år och förmodligen en aning psykiskt sjuk - med andra ord en skrämmande blandning. (Diggar dock hennes sinne för kläder, sjukt snygga!)

Välkommen till min nya blogg!

Ja, välkomna till min splitternya blogg! Inte min första dock, och jag hoppas att de som läste min gamla blogg, inuneko.bloggplatsen.se fortfarande är intresserade av vad jag skriver och tänker. Den här bloggen kommer förhoppningsvis bli ännu bättre än min förra, så jag hoppas ni gillar den! 
 
Det kanske passar med en presentation? Som sagt, ni som läst min gamla blogg vet förmodligen lite grann om vem jag är och vad jag gör, men jag ska försöka skrapa ihop en kort och lagom intressant lista så får ni grunderna för den relativt normala men lite konstiga person som är jag ( ◞・౪・)
 
image Jag heter Julia 
image Jag är en sjutton år gammal tjej/kvinna
image Går andra året på Humanistiska programmet
image Jag definerar mig själv som pansexuell
image Jag ÄLSKAR katter och har själv två stycken, Shiro och Ivan
image Har varit en bokmal sen sisådär tredje klass
image Började titta på anime i sjuan
image Jag gillar att skriva, men blir sällan faktiskt klar med något
image Favoritfärgen är turkos (och blå)
image Jag ogillar handleder och undviker oftast att titta på dem
image Jag skulle förmodligen kunna leva utav te
image Har en svaghet för choklad eller allt som är sött
image Värt att nämna att jag är ett enormt Hetalia-fan, fast det kommer ni säkert att märka
 
Ja, det var lite kort om mig! På den här bloggen kommer jag fortsätta från min gamla blogg och skriva om anime, manga och andra liknande saker. Skillnaden är nog att jag inte kommer uppdatera varje dag längre (vilket jag även hade slutat med tidigare) eftersom skolan är viktigare än att blogga, kom ihåg det! Tja, för att avsluta så kan jag säga att jag hoppas det här kommer bli en blogg som jag kan vara stolt över, och som ni gillar att läsa.
 
Se fram emot Halloween-specialen jag har planerat att ta plats om några dagar! (Ni kanske har sett headern? Lite spooky försökte jag vara men efter Halloween kommer den ändras)