Dag ett, fem dagar kvar, livsstatus: Levande

 
Godkväll.
 
Låt oss starta denna Halloween-special med att lista karaktärer. Och nu snackar jag inte om "sötaste och snällaste" eller "modigaste och coolaste", utan om de mest
skrämmande.
TOP 3 LÄSKIGASTE KARAKTÄRER FRÅN: MANGA
[varning för blod, ondska samt SPOILERS!]
 
 
NR. 1: SACHIKO SHINOZAKI från CORPSE PARTY
"Who do you think you're talking to, little girl!?
I'll wring your damn neck just to watch you squirm!" - Sachiko
 
Skräckfaktor: imageimageimageimageimage
 
Jag träffade den här lilla damen för första gången i Corpse Party: Blood Covered, och låt oss bara säga att den inte är ett särkilt gott första intryck. Sachiko är ett hämndlystet spöke som dödar och torterar elever som råkat falla ner i hennes värld. Ibland låtsas hon vara deras vän och hjälper dem innan hon kallblodigt dödar dem. Bland annat genom att hugga ut deras ögon och klippa av deras tunga med en sax. När hon levde älskade hon sin mamma högt och efter hennes död blev Sachiko ursinnig. Ett flertal andra saker hände också men vi kan avsluta med att Sachiko är den sista person jag skulle vilja vara ensam med i ett öde hus. Eller ens i något hus någonsin.
 
NR. 2: YAMASHITA MIDORI från ARISA
"It's true, it's really true. Everyone is a monster." - Midori
 
Skräckfaktor: imageimageimageimage
 
Den här snubben är smart. Smart och farlig. Han är expert på att manipulera människor och tvekar inte att skada någon för att nå sina mål. Hans kärlek till Arisa gör honom om möjligt ännu farligare och eftersom hennes mamma påminner om hans egen - väldigt dåliga - mamma bestämmer han sig för att försöka spränga henne i luften, och det är ändå bara en smula av vad han har gjort tidigare. Hans bakgrundshistoria är tragisk, precis som många andra onda karaktärer. Hans mamma brydde sig inte om honom eller hans tvilling, och efter att hon övergett dem i en lägenhet dog hans bror av svält. Läskigast med den här typen är att man verkligen inte har en aning om vad han kan tänkas göra härnäst, det plus de superläskiga ansiktuttrycken han gör ibland får en att rysa.
 
NR. 3: USHIROMIYA MARIA från UMINEKO NO NAKU KORO NI
"But I, even alone, can create a universe together with the holy spirit!"
 
Skräckfaktor: imageimageimage
 
Okej, ännu ett barn med på listan! Jag kanske tycker att barn automatiskt är läskiga? Fast den här tjejen är krypig. På riktigt. Hon är en nioårig häxa som bestämt tror på allt som har med magi att göra, och hennes söta uppsyn förvrids snabbt till oartade former när hon hon pratar om häxor och the ockulta; hon ser nästan besatt ut. Hon har sina snälla stunder, men kan lätt bryta ihop och släpper vid ett tillfälle lös sin magi för att straffa sin mamma som förstört hennes mest kära leksak hårt. Hennes magi kan lätt bryta ben och döda en person innan hon återupplivar dem igen för att påbörja tortyren på nytt. Det finns faktiskt mer grymma karaktärer i Umineko, men Maria är nio år och förmodligen en aning psykiskt sjuk - med andra ord en skrämmande blandning. (Diggar dock hennes sinne för kläder, sjukt snygga!)