Scarlet Heart: Ryeo

Bildresultat för scarlet heart ryeo
 
Titel: Scarlet Heart: Ryeo eller Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo
Regissör: Kim Kyu-tae
Avsnitt: 20
Genre: Fantasy, historia, romantik, drama
Betyg: imageimageimageimageimage av imageimageimageimageimage
 
 
Den här historien utspelar sig under den tidiga Goryeo regimen. Hae Soo, en ung kvinna från dagens Korea råkar resa tillbaka i tiden till Goryeo dynastin. Väl där trasslar hon in sig i konflikterna inom kungahuset och kommer nära de prinsar som bor i palatset. Hon blir bland annat intresset för Wang So, prinsen som får andra att skaka av fruktan.
 
Tro mig, jag vet vad ni tänker när ni läser sammanfattningen: kan det bli mer kliché? Jag tänkte så när jag började titta på Scarlet Heart, men jag var inte så petig och kända för det gamla goda resa-till-en-annan-värld plus att skådespelarna i den här serien såg riktigt bra ut. Efter första avsnittet falnade mitt intresse dock, och jag började inte titta på den förräns ett tag senare. Men ju längre jag tittade desto mer glatt överraskad blev jag. Själva plotten har många politiska och känslosamma intriger, och karaktärerna är väldigt spännande och roliga att följa.
 
Dock så lärde jag mig inte alla namn för det fanns så många och alla är på koreanska, såklart, men i slutet så vill jag tro att jag kunde urskilja de flesta åtminstone.
 
Huvudkaraktären som jag trodde skulle vara väldigt typisk och inte göra så mycket överraskade mig genom att vara supersöt och snäll en samtidigt kunna stå på sig själv ganska bra. Karaktärsutvecklingen i den här serien är något av det bästa jag sett i asiatiska draman. Karaktärer man ansåg vara skitstövlar först blev bättre (några blev sedan sämre igen) och goda karaktärer tvistades till min förvåning och blev något mer makthungriga etc. Allt som all; karaktärsmässigt så var den här serien en succé.
 
Angående romantiken så tyckte jag att huvudpersonen valde fel i slutet, ha! Och ja, trots att det var lite orealistiskt att så många föll för henne så tycker jag att de skötte det ganska snyggt - det kändes inte för onaturligt - och huvudkaraktären var heller inte en som behövde kärlek från en man för att kunna klara sig.
 
Serien dödar många. Surprise, surprise. Och det är faktiskt väldigt hjärtskärande, bland annat för att man oftast har format ett band till karaktärerna och att de spelar en så jäkla bra låt varje gång. Den finns till min stora glädje på spotify!
 
Dräkterna och själva settingen var fantastiska, och historiemässigt så var det tillräckligt autentiskt. Scarlet Heart imponerade tydligen till min förvåning i hemlandet, men har vunnit lite popularitet internationellt, vilket jag är glad för eftersom det här är en ganska bra serie!
 
Den är lite lång, men de hinner samtidigt med otroligt mycket! Ibland blir det lite förvirrande med alla tidshopp, serien utspelar sig under flera år men ibland så skriver de bara till "och så gick fem år" och sen får man lista ut vad som hände under den tiden. Slutet var bra, om än lite typiskt. Först trodde jag inte att den skulle sluta som den gjorde, och då var det ganska tragiskt, men den slutade på sätt och viss lite lyckligare? Åtminstone om man tittar på huvudkaraktären.
 
Bästa med serien: Karaktärerna och intrigerna!
Sämsta med serien: Att det är svårt att komma ihåg alla namn + att plotten är en aning kliché.

Mob Psycho 100

Bildresultat för mob psycho 100
 
Titel: Mob Psycho 100
Mangaka:
ONE
Studio: Bones
Avsnitt: 12
Genre: Action, Komedi, Övernaturligt
Betyg: imageimageimageimage av imageimageimageimageimage
 
Kageyama Shigeo (aka Mob) är en åttondeklassare med psykiska krafter. Han kunde böja skedar och levitera saker redan vid en ung ålder, men slutande använda sina krafter bland folk på grund av den negativa uppmärksamheten han fick. Det enda han vill nu är att få kontrol på sina krafter med sin mentor (som inte har krafter), bli vän med sin crush Tsubomi och helt enkelt leva ett normalt liv.
 
Ännu en anime i samma anda som One Punch Man (vilket inte är så konstigt då de har samma mangaka) och Boku no Hero Academia - de verkar vara på modet. Trots att det inte går att undgå att jämföra Mob Psycho med andra så är den överraskande underhållande! Animationen var liksom kladdig men kul att titta på, och passande de komiska scenerna bra samtidigt som den möjliggjorde ganska häftiga actionscener. 
 
De blandade en stor mängd komedi med en gnutta tyngre ämnen lite då och då, och en ganska stor ångestladdad upplösning mellan Mob och hans bror. Sidkaraktärerna i den här animen var ganska härliga. Jag diggade totalt styrkeklubben Mob gick med i bara för att imponera på en tjej han gillar (han suger på sport) och alla de här biffiga killarna som man egentligen tror ska se ner på Mob och trycka ner honom är istället jättestöttande och försvarar honom när de tror att han är i fara. A+ på de karaktärerna. 
 
Vad gällande den övergripliga, egentliga intrigen så var jag inte särskilt intresserad. Det ligger något mer bakom historien - serien hade ett väldigt öppet slut så en säsong två är absolut inte uteslutet - men jag tyckte ändå att slutet var helt okej, men långt ifrån det charmiga med den här animen.
 
Mobs krafter är väldigt intressanta i sig. De uppnår sin fulla, skrämmande starka potential när han når 100% i till exempel ilska eller liknande, och då blir Mob en väldigt kraftfull och annorlunda person. Annars är Mob en ganska timid, vek och intetsägande person - som för den sortens skull inte låter sig trampas på... mer att han inte gör något åt det. 
 
Det här var en anime som jag i efterhand njöt mer av att kolla på mer utav "filler"-avsnitten än själva intrigdelarna, åtminstone i de sista avsnitten. Mob Psycho 100 är förmodligen en av årets roligare animeserier!
 
Bästa med animen: Karaktärerna och humorn, samt passande animation.
Sämsta med animen: Relativt typisk huvudintrig och slut.

Starten på november? Nja...

Jag ber om ursäkt för min inaktivitet förra veckan. Det var inte så att jag hade mycket att göra, jag kände bara inte för att skriva några inlägg. Men jag är förhoppningsvis tillbaka på banan nu! Tillräckligt för att skrapa ihop ett inlägg lite då och då åtminstone...
 
Vad har hänt då?
 
 Ni har möjligen lagt märke till bloggens nya utseende? Japp, jag impulsfixade det igår. Det äldre temat började irritera mig väldigt mycket, och jag kände för ett byte. Jag ville ha något lite mera stilrent i jämförelse med hur bloggen såg ut förut, och jag är relativt nöjd med hur det ser ut nu. Dock är jag inte riktigt färdig, så jag ber om ursäkt om det är lite rörigt runt bloggen tills jag fixat till alla detaljer...
 
  Det är november, så vet ni vad det betyder? Ja, förutom slask och grått väder då - annars är det nanowrimo nu! Eller mer exakt, för en vecka sedan så började det. Jag var relativt peppad på att vara mer i år också, jag hade planerat lite vad jag skulle skriva och allt. Men den första november så satt jag bara och tittade på skärmen och insåg att det inte fanns en endaste liten chans för mig att kunna skriva så mycket den här månaden. Den korta stunden då jag samlar ihop mig själv och faktiskt skriver måste tillägnas mitt gymnasiearbete, om jag önskar bli klar med det innan deadline. Så... inget nanowrimo för mig i år.
 
 Jag har haft ett lugnt höstlov där jag gjort absolut ingenting.
 
 Jag har lite recensioner som väntar på att skrivas, men vi får se när de väl kommer ut. Annars så går mitt animetittande i sakta mak framåt som vanligt. Jag fortsätter att följa några av säsongens serier på crunchyroll som jag ny officiellt prenumerar tillfälligt på! Jag har börjat tänka lite på det här årets nyår anime awards, och jag hoppas att de flesta av de serier jag tittar på nu kommer hinna ta slut innan det så att de kan vara med också.
 
 En måste-lista för november: städa mitt rum, plugga, skriva på mitt gymnasiearbete (<-- väldigt viktigt), skriva i allmänhet, röra på mig mer, göra mer sysslor hemma, fixa födelsedagpresenter och börja tänka på julklappar, bestämma ett event att utnyttja mitt presentkort på ticketmaster på, och försöka rycka upp mig lite. Det är ju jul om mindre än två månader!
 
Har ni haft ett bra lov?