Shelter

Bildresultat för shelter anime
 
Titel: Shelter
Artist: Porter Robinson och Madeon
Studio: A-1 Pictures
Avsnitt: 1
Genre: Musik, drama
Betyg: imageimageimageimageimage av imageimageimageimageimage
 
Rin, en 17-årig tjej, lever i en futuristisk simulator där hon skapar sina egna världar varje dag, fast i verkligheten flyter hennes medvetslösa kropp omkring i ett litet rymdskepp - fast i ett drömlikt tillstånd som hon aldrig kan vakna ifrån.
 
Det här blir en kort recension för en väldigt kort anime (den är bara sex minuter lång!). Och ja, att kalla den en "anime" är kanske att överdriva; det är mer som en musikvideo! Ungefär som Me!Me!Me eller GIRL by Daoko, fast en aning mindre... naket, och med en intrig som man faktiskt förstår och kan sympatisera med. 
 
Hela storyn är faktiskt väldigt tragisk, och när Rin börjar komma ihåg massa saker om hennes barndom etc. började jag nästan att gråta. Tillsammans med musiken blev allt bara fullständigt perfekt. Låten finns på Spotify, och jag ÄLSKAR den. Animationen var underbar, både karaktärsdesignen och bakgrunden - och allt som allt så var det här en helt underbart fin anime/musikvideo som ni verkligen, verkligen borde kolla in. Jag menar, det tar inte ens tio minuter av er tid så ni har inte så mycket att offra. Ge den en chans! Den ligger ute på Youtube och Crunchyroll (samt säkert på andra ställen), så spring och kolla!
 
Bästa med animen: Musiken, intrigen, animationen! Allt var bra!
Sämsta med animen: Möjligtvis att det faktiskt inte är en längre anime! Jag hade totalt tittat på den. Men samtidigt ligger en del av Shelters charm i att den är så kort men samtidigt hinner få med så mycket historia och känslor.

Kill la Kill

Bildresultat för kill la kill
 
Titel: Kill la Kill
Författare: Kazuki Nakashima
Studio: Trigger
Avsnitt: 24
Genre: Action, Komedi, Drama
Betyg: imageimageimageimage av imageimageimageimageimage
 
 
Efter mordet på hennes far letar Matoi Ryuuko efter hans mördare. Hennes sökande leder henne till den hårdnackade Honnouji Akademin, där hon genast blir fiende till elevkårens ledare Kiryuuin Satsuki och hennes följare. I skolans strikta elitsystem ger Satsuki duktiga elever gåvor i formen av speciella uniformer som ger dem olika sorters krafter. Efter att Ryuuko blivit besegrad av en elev i en sådan uniform går hon till sin fars nedbrända hus för att tänka, men blir istället attackerad av en talande uniform som tvingar sig på henne i jakt efter blod. Med uniformen på sig kan Ryuuko äntligen slå tillbaka mot Satsuki och kanske hitta hennes fars mördare.
 
Att jag började titta på den här var i sig en överraskning. Jag har nämligen (förmodligen) droppat dess "brorsa" Tengen Toppa Gurren Lagann efter att jag inte fann den intressant nog. Men kolla på den här gjorde jag! Jäkligt snabbt också, jag kollade in alla 24 avsnitt på cirka 2 dagar, vilket är lite imponerande. Kill la Kill har ett ganska löjligt koncept som faktiskt fungerade: allt handlar om kläder. De lyckas faktiskt få till en kamp till döden och världens säkerhet handla om kläder, och de gör det bra och roligt. Jag blev väldigt fascinerad. 
 
Karaktärerna är otroligt roliga och färgstarka, en gillade jag speciellt mycket. Jag tror faktiskt att karaktären Mako skulle ha gjort serien rolig att se på även om resten sög. Hon spelade rollen som seriens "comedic relief" och hon gjorde det jäkligt bra samtidigt som hon var väldigt gullig. Ryuuko hade mycket spunk, men var inte kall och ikänslig för det, utan visar vid flera tillfällen kärlek för sin bästis, hennes familj och Senketsu (hennes uniform, som kan prata).
[Mako och Ryuuko]
Bildresultat för kill la kill mako and ryuko gif
 
Animens animation, färger och musik passade perfekt, och jag fäste mig rejält vid en av låtarna. Plot twisterna är också väl uttänkta och tillräckliga för att tillföra lite extra spänning i det hela. Den finns relativt mycket nakenscener i Kill la Kill, men jag störde mig inte speciellt på dem eftersom det mestadels skulle verka naturligt eller komiskt - inte som onödig fanservice. Relationerna karaktärerna emellan är väldigt speciell och cool utan att för den sortens skull vara romantisk (trots att Mako och Ryuuko gick på typ en dejt i slutet, jag förstod aldrig riktigt det där; men det var gulligt).
 
Stridsscenerna gjorde mig inte besviken och det fanns tillräckligt mycket action i varje avsnitt för att hålla en underhållen + bra skurkar. En varning kan vara att den här serien inte är realistisk överhuvudtaget, vilket är att vänta sig med tanke på dess koncept. Men en grej som kanske kunde stört mig mer om jag inte fokuserade på annat var hur bakgrundskaraktärerna bara användes som språngbrädor hela tiden, såg likadana ut, och förmodligen dog i drivor utan att någon höjde på ögonbrynen. Men man kan inte få allt här i livet - och som sagt, det är en ganska vanlig företeelse i mindre seriösa animeserier.
 
För att sammanfatta: jag trodde inte att jag skulle gilla den här så mycket som jag gjorde, men det gjorde jag. Även om konceptet inte känns lockande för er så uppmuntrar jag er att ge den en chans!
 
Bästa med animen: det löjliga men roliga konceptet och karaktärerna (speciellt Mako).
Sämsta med animen: en ganska kliché slutstrid.

Starten på animesäsong: hösten 2016

Ja, en ny säsong av massa nya animeserier har börjat! Och nu när jag har Crunchyroll kan jag streama dem tidigt (och lagligt) så den här säsongen har haft en superstart!
 
Jag tänkte ge lite korta översikter över de serier jag bestämt mig för att kolla på än så länge och de avsnitt som kommit ut, så kanske ni blir övertygade att titta på dem tillsammans med mig? image
 
Yuri!!! On ICE: två avsnitt ute för stunden.
Bildresultat för yuri on ice
En av säsongens mest lovande animeserier som har totalt exploderat på min sida av tumblr. Animationen är häpnadsväckande och handlingen verkar väldigt bra. Den handlar om konståkning, och den vackra animationen sätter verkligen pricket över i:et i alla otroliga konståkningsscener. Yuri on ice kommer säkerligen bli en succé!
 
Magical Girl Raising Project: två avsnitt ute för stunden (det tredje kommer ut idag!).
Bildresultat för mahou shoujo ikusei keikaku
En ny Madoka Magica-wannabe som jag tror kan bli riktigt lyckad! Den har inte riktigt samma kvalité i historieberättande som Madoka har men animationen är fin och handlingen verkar funka! Jag gillar den. Den är inte så diskret om vad som kommer att hända - eller åtminstone att det inte bara är en supersöt serie med Mahou Shoujos - med tanke på att den första halvminuten utav serien visar ett rum med vad som verkar vara massa döda tjejer. Sen övergår serien till sitt söta jag och man tänker "åh, det var ju inte så farligt" och glömmer nästan bort den mörka delen för ett tag. Sen kommer slutet på andra avsnittet och man börjar skrika igen.
 
Bungou Stray Dogs 2: två avsnitt ute för stunden.
Bildresultat för bungou stray dogs
Nya säsongen av BSD är över oss! Jag är i extas. Just nu håller de på med en slags prequel i animen, som visar Dazais förlutna i maffian och de runt omkring honom, och samtidigt som det är sjukt bra och intressant så längtar jag efter att återgå till den orginala historien så att jag kan få se Atsushi i action igen. Han är så cool~
Den här nya säsongen är än så länge riktigt, riktigt lovande; så jag hoppas verkligen att det hänger i sig! Samtidigt är jag nyfiken på hur långt säsong två kommer sträcka sig, eftersom jag vet vad som händer i mangan. Kanske de planerar en till säsong efter den här? Då skulle jag bli glad...
 
Haikyuu!! 3rd Season: två avsnitt ute för stunden.
Bildresultat för haikyuu karasuno vs shiratorizawa
Just det! Nya säsongen av Haikyuu!! har börjat sändas! Jag har varit så otroligt peppad på det här, ni har ingen aning... Den nya säsongen är tio avsnitt, och ska om jag inte har fel mestadels sträcka sig över matchen mellan Karasuno och Shiratorizawa. Jag klagar inte! Animationen är precis lika häftig som förut och jag är superspänd på att se fortsättningen av den här! Trots att jag redan vet hur det slutar så är det fruktansvärt blodpumpande att få se matchen i animeform! Jag är säker på att den nya säsongen kommer blir fantastisk!
 
Det var de jag hade för stunden. Men de här serierna funderar jag på att starta, men vi får se. Har ni börjat se på dem så får ni gärna berätta vad ni tycker! Ni kanske får mig att börja titta på en image
Izetta: The Last Witch
Keijo!!!!!!!!
Kiss Him, Not Me

91 Days

Bildresultat för 91 days
 
Titel: 91 Days
Författare: Kishimoto Taku
Studio: Shuka
Avsnitt: 12
Genre: Action, Thriller, Drama
Betyg: imageimageimageimage av imageimageimageimageimage
 
Under alkoholförbudet i USA håller lagen ingen kraft, utan maffian styr och styller som den vill. Historien tar plats i Lawless, en stad som hålls uppe av illegal försäljning utav alkohol. Avilio Bruno återvänder till staden för att söka hämnd på de som mördade hans familj för flera år sedan, och för att lyckas med det börjar han med att bli vän och kompanjon till maffialedaren Vanettis son Nero. Dödande bringar mer död, och hämnd bringar mer hämnd. Hur kommer den 91-dagars historien sluta?
 
Innan jag verkligen började titta på första avsnittet så trodde jag att den här animen skulle vara något annat. Jag blev lite skeptisk i början men jag är överlycklig att jag struntade i det och fortsatte titta, den här animen är fantastisk! 
 
Avilio är verkligen en intressant karaktär. Hans liv har ingen mening förutom att han vill utkräva hämnd mot sin familjs mördare, och det är tragiskt i sig men samtidigt en väldigt spännande insikt i hur han är som person. Hämnden driver honom, och han är otroligt kreativ och lurig för att kunna få den. Samtidigt är han inte ett geni, han gör misstag och får göra beslut i stundens hetta ett flertal gånger - men ändå lyckas han mestadels, och det är väldigt nervigt och bra att se.
 
Intrigen är lite långsam ibland men trovärdig. Det är otroligt hur mycket de fick med på bara 12 avsnitt, och det var alldeles perfekt. Man kände inte att man behövde så mycket mer utan slutet knöt ihop allt på ett, ganska sorgligt, men ändå helt okej sätt. Animationen var hur snygg som helst och passade atmosfären perfekt. Cigaretterna, vapnen, de gamla bilarna och kläderna, allt var väldigt fint utformat för att passa tiden som animen utspelar sig i. Och trots att slutet var bra, så var man inte alls säker på hur det faktiskt skulle sluta. Man visste inte riktigt om Avilio skulle klara det, vem som skulle dö etc.
 
Vänskapen i den här animen dock! Helt otrolig. Titta inte på den här om ni vill ha romans, för det finns typ ingen (om man nu inte vill börja shippa karaktärerna vilket är OK, jag medger att jag gör det litegrann även här) men relationerna mellan några av karaktärerna är väldigt vackra. Ta till exempel Avilio och Corteo; de älskar varandra som bröder men ÄNDÅ SLUTAR DET SOM DET GÖR NEJ! Jag grät faktiskt nästan i en scen med de två, det var så sorgligt... Och Avilio och Nero har en väldigt intressant relation också som jag verkligen hoppades på då jag började titta på animen. De kom varandra närmare vilket gjorde det hela mer hjärtkramande när det kom till den punkten då allt brakade loss - det blev ett ganska emotionellt slut.
 
Jag säger det rätt ut, jag kunde nog klarat av lite mer blod. Liksom, de kunde haft lite mer. Men samtidigt var mängden blod i 91 Days ganska passande så det är okej. 
 
Introt var suveränt. Jag älskar det.
 
Allt som allt så var det här en ruskigt bra anime, som jag tycker att ni borde titta på. Det är en ren hämndserie med maffia och vapen och hela kitet, så om ni är inne på det så borde ni ge den en chans!