Akagami no Shirayukihime

 
Titel: Akagami no shirayukihime och Agakami no Shirayukihime 2nd season
Mangaka: Sorata Akizuki
Studio: Warner Entertainment Japan, Hakusensha och  Studio Bones
Avsnitt: 12 + 12
Genre: Drama, romantik, historisk
Betyg: imageimageimageimage av imageimageimageimageimage
 
 
Shirayuki är en ung tjej med unikt äppelrött hår som jobbar i en medecinaffär. På grund av sitt hår fångar hon intresset av en dåraktig ung prins som kräver att hon ska bli hans konkubin. Shirayuki flyr och möter istället en ny prins i skogen hon gömde sig i. Prins Zen tillsammans med sina två kamrater hjälper Shirayuki och erbjuder henne att komma med honom till hans kungarike och bo där istället. Shirayuki säger ja och när hon väl kommer fram till slottet bestämmer hon sig för att hon ska ansöka till att bli en kunglig doktor.
 
Det här var en väldigt mysig anime - det hände inte överdrivet mycket men samtidigt hann karaktärerna med många olika små äventyr i båda säsongerna. Den andra säsongen var enligt mig lite mer actionfylld vilket var kul eftersom det är intressant att se hur karaktärerna tar sig an nya utmaningar.
 
Shirayuki är en väldigt älskvärd hjältinna. Hon är smart och artig och egentligen lite blyg men hennes öppna personlighet gör att hon lätt får vänner. Hennes och Zens relation var väldigt gullig på ett sätt att den var ganska oskyldig utan för den sortens skull vara mesig som så många andra shoujo-par. 
 
Det var en scen i sista avsnittet av andra säsongen som fick mig att falla pladask. Det kanske låter jättefånigt men det var en kysscen, och killen lutar sig ner och kysser henne på halsen och och, jag vet inte det var bara så coolt och fint på ett sätt! Jag gillar den scenen!
 
 
Sidkaraktärerna är också väldigt ljumma och mysiga, men ändå väldigt fint detaljerade. Ni vet, det kan inte vara en shoujo utan att det finns ett triangeldrama. Men i Shirayukihime så är det väldigt dämpat. Man anar att den här killen känner något mer för Shirayuki, men han gillar också Zen som en vän jättemycket och verkar inte vilja förstöra för dem - och visst det är härligt att se lite osjälviskhet ibland!
 
Någonting som jag undrade över under hela animens gång var varför den hette Snow White with the Red Hair när den förutom lite skumma referenser till äpplen inte hade något att göra med den urspungliga Snövit. Men jaja, snyggt namn i alla fall?
 
Bästa med animen: Mysig och skön stämning med fin animation och ett naturligt kärlekspar.
Sämsta med animen: Kunde bli tråkigt emellanåt och inte överdrivet mycket action.