#Positivity

Puh. Jag hade en liten energidipp tidigt i veckan, men jag mår bättre nu! Jag känner mig fortfarande stressad över körkortet och framtida prov, men jag tror det kommer gå bra. Jag tvekar inte på att jag kommer känna mig maktlös inför att ta körkort igen, men det är egentligen bara att fortsätta öva. Jag ska fixa det här! Och det ska ni också! 
 
Låt oss alla bli framtiden bästa, SÄKRA, förare. Okej?
 
Så, för att värma upp mig själv lite och få lyckokänslan att sprida sig tänkte jag skriva upp punkter som gör MIG glad. Det behöver inte vara något stort som en utlandsresa eller att vinna en tävling - snarare mindre, mer alldagliga saker som helt enkelt får en att bli nöjd men en dag.
 
image Te - oavsett hur många gånger jag behöver springa till toan för att jag är kissnödig så är det totalt värt det för att få dricka min favoritdryck. Favoritsmaken just nu är chai-te.
 
image När det är lagom ljust ute. Om det är för mörkt bli dagen ibland lite deppigare, och om det är för ljust får jag oftast lite ont i ögonen eller så får jag huvudvärk. Lagom är bäst!
 
image Gosiga kissar - de är så mjuka, söta och varma. Att krama mina katter är alltid mysigt.
 
image En nybäddad säng. Jag duschar sällan på kvällen, men att krypa ner under täcket helt ren bland krispigt fräscha lakan är sååå skönt!
 
image God mat i skolan. Det här kan rädda min dag. Allvarligt.
 
image Att komma hem efter en lång dag i skolan. 
 
image När jag inte behöver ta med gympakläder eller böcker hem från skolan, då är min väska inte lika tung.
 
image Nytvättat hår. Mitt hår blir ganska fett relativt snabbt, men eftersom jag bara tvättar håret var tredje dag (bland annat för att jag läst att det egentligen inte hjälper att tvätta håret oftare, att det bara blir fetare då) så är tredje dagen oftast en ofräsch hårdag. Då känns det alltid lika härligt att ha rent hår, jag brukar inte kunna sluta dra fingrarna genom det!
 
image När en av ens favoritlåtar spelas på radion - jag hörde Stop and Stare av OneRepublic på ICA idag och blev väldigt glad.
 
Så. Nu skulle jag bli superglad om ni berättade vad just NI blir glada av. När man får sin favoriträtt? Blir du sprallig av kramar från vänner och familj eller känner du dig avslappnad i soffan med en bok? Berätta gärna!

Usch, usch, usch

Den här dagen började faktiskt ganska bra. Och fortsatte att vara ganska bra. Vi spelade lacrosse på gympan, lunchen var god och jag hade fick ledigt från franskan för att vara med på ett möte för humanistiska programmet som en av två representanter för årskurs två - där diskuterade vi programmet, fikade, och pratade om museets nya utställning FanCult (alltså om fanfiction, fanart och cosplay!). Sen hängde jag på två supertrevliga ettor ner till resecentrum och tog en buss hem. Allt bra. 
 
Nu har jag ett prov som jag måste plugga till men inte orkar plugga till och jag var samtidigt tillräckligt smart nog att åka ut och övningsköra en bit (för jag har min andra lektion någonsin imorgon och vill vara lite förberedd) det gick ganska trögt men några motorstopp i och nära rondeller och hackig växling. Men precis när vi svängt in på vår gata och jag skulle svänga in på vår gård (detta är faktiskt ganska svårt) så är jag redan ganska frustrerad (bland annat för att jag inte tyckte in pappa sa åt mig vad jag skulle göra när jag frågade) och jag fick ett motorstopp när jag skulle svänga. 
 
Jag började gråta.
 
Min pappa sa åt mig att starta bilen och försöka igen men jag bara stängde av motorn och sprang in i huset och upp på mitt rum.
 
Jag vet inte vad det är med bilar som gör mig så jävla ängslig men jag kan inte slappna av. Ibland går det bättre än andra gånger eller så är det som idag - då det känns att allt bara går fel.
 
Det är på sådana här dagar jag verkligen känner det. Det jag sagt i cirka två år nu; jag vill inte ha körkort. Nej, stryk det. Jag vill ha ett körkort, men idag så känns det som jag aldrig kommer att få det för jag HATAR att köra bil och det går bara minimalt bättre för varje gång. Inte tillräckligt för att jag ska kunna köra upp innan sommarlovet är över som min mamma vill, och jag har inte ens börjat med teorin än!
 
När det går så här dåligt så blir jag så arg och frustrerad på mig själv och de i min omgivning. Jag blir sur på de som har lätt för att köra, jag blir sur på min pappa som antingen säger eller inte säger hur jag ska köra, jag blir sur på min mamma, på mig själv, på min körskolelärare som jag bara träffat en gång men hade svårt att förstå när han pratade. Jag blir bara så sur.
 
Och jag kan inte vara sur för då kan jag inte plugga. Och om jag inte kan plugga så kommer provet imorgon gå ännu sämre än om jag faktiskt pluggat, och då blir jag ännu surare och ännu mer omotiverad till att plugga inför framtida grejer och göra klart alla andra grejer som behöver göras. Usch.
 
Usch.
 
Och inte hjälper det att jag den senaste veckan har haft den kryppande känslan att flera är irriterade på mig. Jag försöker intala mig själv att jag överdriver saker och ting men det känns inte så bra när man plötsligt blir osäker på om det är okej att fråga frågor eftersom personen bara snäser av en eller säger något i stil med "har du inte hört det än?/vi har redan pratat om det här" etc.
 
Det är inte som att jag frågar för att vara irriterande, jag frågar så att vi ska kunna göra den här grejen vi har pratat om tillsammans.
 

Jag kan inte fatta att jag hade ett smärre sammanbrott över en bil och det faktum att jag är osäker på mina relationer. Jag trodde jag var stabilare än så här. 
 

Charming Junkie

 
Titel: Charming Junkie
Mangaka: Ryuko Fukuyama
Förlag/Tidning: Hana to Yume
Volymer: 16
Genre: Komedi, romantik, genderbend
Betyg: imageimageimageimage av imageimageimageimageimage
 
Naka Kubaragi har alla kvaliteter en modell kan ha. Nästan. Fast inte riktigt. Efter att ha blivit avvisad av killen hon gillar av orsaken att hon inte har ett gulligt leende och ett läskigt ansikte bestämmer sig Naka för att bevisa honom fel genom att lyckas som modell och bli lika söt som den kända Umi Kajiwara. Men när hon har misslyckats på en audition för den nittonde gången stöter Naka plötsligt på den fantastiske Umi... som egentligen är en kille!? För att få Naka att hålla tyst erbjuder Umi Naka ett jobb som hennes partner i modellvärlden.
 
Det var ett tag sen jag läste den här, men jag kommer ihåg att den här mangan har en del charm - såsom titeln lovar. Det är alltså en historia om unga modeller och deras ganska dramatiska liv. Förutom de två huvudpersonerna så finns det bikaraktärer vars bakgrund och relationer man får ta del av under mangans gång, liknande de som bland annat finns med i mangan/animen Special A. Jag brydde mig inte nämnvärt om de andra karaktärerna förutom Naka och Umi, men de andra karaktärerna var helt okej. Dessutom visar Charming Junkie ganska mycket karaktärsutveckling, vilket alltid är lika intressant och uppskattat.
 
Naka och Umi är ett gulligt par. De börjar få känslor för varandra ganska tidigt men självklart tar det ett ganska bra tag innan de faktiskt bli tillsammans (det är också några ganska obekväma, men söta, kyssar däremellan för att öka spänningen) och den här väntan kan vara både effektiv och en aning frustrerande, eftersom det är lite kliché.
 
Jag gillar Fukuyamas stil, trots att det ibland kunde bli lite rörigt så var allting väldigt fint och shoujo-aktigt. Den här mangan är alltså en ganska klassisk genderbend, men jag tyckte att mangakan lyckades göra historien ganska orginell i alla fall - och Naka var en relativt rolig hjältinna att följa, man blev väldigt glad när hon lyckades nå sina mål och drömmar och hon var väldigt gullig på flera sätt.
 
Charming Junkie var en manga jag njöt av och den är gillad av allmänheten - den är bland de populära på kissmanga och har ganska hög plats på mangafox - och är för den som vill läsa om modellering och shoujo-kärlek med en liten tvist. Allt som allt; en bra manga med gullig stil och en historia med utvecklande karaktärer.

Animeöversikt - vad kollar jag på? (April, 2016)

(Dags för en nya översikt! Jag gjorde en i december förra året och tänkte att det skulle vara kul att göra en igen! Klicka på titeln för att komma till kissanimes sida för serien så kan du kanske kolla om den är något för dig, så kan vi titta på den tillsammans) imageimageimageimage
 
De här tittar jag på just nu:
 
Japp, den här är fortfarande kvar från förra översikten. Jag har tittar på cirka 60 avsnitt, vilket är en aning mindre än hälften av hela serien. Än så länge är den roande, men enlitg mig är det senaste arket inte lika intressant som de förra, så jag hoppas att karaktärerna snart kan gå vidare till nästa äventyr och fortsätta utvecklas!
 
En ny anime som sänds den här våren. Super Lovers är en shounen-ai serie som jag verkligen hoppas är bra! Än så länge har bara tre avsnitt kommit ut på kissanime, men den verkar ganska lovande! Jag gillar animationen och karaktärerna är inte så dumma. Vi får se vad jag tycker om själva intrigen när animen har kommit längre.
 
Ännu en ny anime för säsongen! Jag trodde fakiskt inte att jag skulle börja titta på den här, men första avsnittet är avklarat och nu gör jag mig redo att spana in det andra. Intrigen verkar superintressant och karaktärerna verkar vara relativt djupa och igenomtänkta - vilket alltid är kul. Dessutom ser man vissa likheter redan i första avsnittet med animen Mirai Nikki, vilket inte är så konstigt då de har samma mangaka.
 
Tro det eller ej, men idag började jag titta på den här lite äldre magical-shoujo serien från CLAMP. Eftersom jag inte har åtagit mig att titta på Sailor Moon beslutade jag mig för att en annan serie i liknande anda var nödvändig! Det var ett litet tag sen jag såg magical-shoujo, men den här har de flesta elementen som man ofta ser. Jag har bara tittat på tre avsnitt än så länge, men den har varit relativt intressant ändå, så vi får se om jag tittar klart på den!
 
De här har jag slutat titta på/inte sett på ett tag:
 
Alltså, jag har typ sett avsnitt av den här och jag planerade faktiskt att fortsätta titta. Men jag vet inte, första avsnittet fick mig inte att fastna liksom, så nu har jag svårt att titta vidare.
 
Ahhh, jag ska se klart på den här, jag lovar! Jag har bara glömt bort den bland allt annat... Den är ju väldigt söt och cool, men samtidigt lite långtråkig och komplicerad så det gäller att hänga i. Men som sagt, jag ska se klart på den. Jag har bara tagit en lite kortare paus.
 
Jag var så fullt hypad på den här animen och vill väldigt gärna ser klart den, men jag vet inte. Den var inte så bra som jag trodde och avsnitten har än så länge varit ganska häftiga men inte så spektakulära som jag hoppats. 
 
AHAHA, den här är ju fortfarande kvar sen evigheters evigheters tid(!?), jag undrar varför????? Helt ärligt funderar jag på att skippa den här och gå direkt till Fullmetal Alchemist Brotherhood istället, men jag har redan sett 34 avsnitt så det känns som ett slöseri att sluta nu.... jag ska titta klart på den här. Någon dag.
 
De här har jag nyligen sett klart:
 
Jag gråter. Den här serien är alltså för stunden slut men jag hoppas verkligen verkligen att det kommer mer! Ja gär helt klart inte villig att släppa den här än, och funderar till och med på att försöka bestiga berget som är mangan - jag måste bara skrapa ihop lite vilja först (för helt ärligt, det är +482 kapitel, jag vet inte om jag orkar). Ni kan läsa min recension på hela serien här.
 
Ni har förmodligen inte missat den här, för den har helt tagit en av topplatserna bland året 2016 bättre serier. Jag var lite tveksam först, men Erased är totalt värd ens tid. Ni kan läsa min recension här.
 
En superkort men supersöt anime om en ung kvinna och hennes katt, gå och kolla in den nu!
 
Japp, jag tror nu att historien om den rödhåriga snövit är över för stunden. Jag tror inte att jag känner mig speciellt sugen på att läsa mangan, och slutet på animen var tillräckligt tillfredsställande. Recension hittar ni här.

Optimistiska Onsdag(?)

Jag kom nyss tillbaka från en relativt misslyckad joggingrunda (mer promenad än spring) men känner mig glad över att jag kom ut ändå. En av anledningarna till att till och med jag snörade på mig gympaskorna kan ju vara det väldigt fina vädret, eller så känner jag helt enkelt att jag måste komma ut mer.
 
Senare ska jag försöka plugga lite religion och franska. Jag missade islam- och hinduismprovet förra fredagen och är lite osäker på när omprovstiden är, så det är bäst att vara förberedd! 
 
Det har blivit lite skrivande i veckan än så länge, men destå mer mangaläsande! Flera färska kapitel av Akatsuki no Yona finns ute och. Det. Börjar. Bli. Så. Spännande! Jag ser verkligen fram emot att få veta hur den här serien utspelar sig i framtiden.
 
[Akatsuki no Yona]
 
Idag har jag även återupptagit lite av mitt tänkade på sommarens cosplay. Jag tänkte försöka fixa fram en Alya från serien Miraculous Ladybug, och jag tror jag vet hur jag ska få tag på de viktigare grejerna, trots att några grejer inte riktigt är bestämda än.
Det som är trixigt är håret - jag vet inte riktigt om jag vill köpa en peruk och fixa till eller om jag vill använda mitt eget hår och färga det - och Alyas skor. Ni ser dem inte på bilden men det är gympaskor med en ganska speciell design. Men jag tror att jag nöjer mig med ett par svartvita converse.
 
Men nu ska jag återgå till att scrolla tumblr lite innan jag tar upp Tamora Pierces serie De Odödliga samtidigt som jag lyssnar på låten When you believe från Prinsen av Egypten; om ni frågar mig så är det en perfekt låt för de böckerna.