NaNoWriMo, THE END

Japp, då är mitt första försök på NaNoWriMo (snart avslutat)! Jag har förlikat mig med mitt öde och insett att det inte finns en enda chans att jag kan vinna, och det är okej. Det är lugnt. Jag har ända skrivit 17.750 ord och jag vill fortfarande bli klar med min berättelse, fast lite senare. Innan NaNoWriMo är slut om två dagar så vill jag åtminstone nå 20.000 ord, så det är mitt nya mål!
 
 Trots att det inte gick så bra som jag hoppats så är NaNoWriMo definitivt någonting som jag tänker göra igen! Det är verkligen jättekul och man får jättemånga nya tips och vinklar på hur man kan skriva.
 
Nästa år ska jag lyckas!image 
 
Annars har månaden varit full av annat skrivande också! Förutom skrivningar i skolan då (host host) så har också skrivarklubben satt igång igen! Pga NaNoWriMo så hade jag inte jättemycket tid att slänga ihop något på temat "försvinnande", men det blev en kort dikt om kärleken mellan solen och månen i alla fall! Alla de andras texter var helt underbara och min dikt blev verkligen omkullkastad av deras grymhet, men det var ändå kul att se tjejerna igen och vi stannade och skrattade tills biblioteket stängde^^
 
Här är min diktberättelse:

När jag stiger så

Ser jag dig inte.

Du bara

F ö r s v i n n e r.

Och när min spöklika lyster sköljs i

Honungsstrålar

Är du redan borta från

H i m l a v a l v e t.

När diset

Upplöses

Kan jag skymta dig i

H o r i s o n t e n.

Jag undrar om du kan ana

Min glans

Som skapas av

D i g.

 

NaNoWriMo, vecka 4

Hej hå! Idag och imorgon är jag ledig från skolan så jag har spenderat dagen med att försöka titta ikapp Fairy Tail och gått till biblioteket där jag skrev pinsamt lite på mitt bidrag till NaNoWriMo (istället läste jag rese- och historietidningar i två timmar). Så ja, "produktiv" dag kan jag inte säga att det varit. Till mitt försvar kan jag nämna att jag tänkt plugga matte imorgon med jag har glömt boken i skolan, så det får bli kinesiska istället. Så, det här är alltså sista veckan av NaNoWriMo (mycket väl medveten om att jag inte la ut en inlägg igår, får bli idag istället^^) och tja... jag är ganska säker att jag inte kommer klara det.
Jag har just nu skrivit 16.327 ord och behöver alltså cirka 34.000 ord för att klara av det. Vilket inte kommer att hända om jag inte börjar skriva typ 4000 ord per dag.
 
Nepp.
 
På fredag åker jag dock till Göteborg med en kompis för att tralla runt på Liseberg bland ljus och gulliga julbodar, så det ska bli mysigt. Förhoppningsvis är det inte så kallt som det är nu, frös jättemycket utanför biblioteket när mamma kom för att hämta mig. Usch. Jag har inte ens så mycket emot kyla egentligen, inte mer än normalt i alla fall, men nu ser jag till att plocka med ett par vantar i väskan och har bytt ut stövlarna mot vinterkängor. Nu gäller värme före utseende ;)

hoppa fram hoppa back

För att vara helt ärlig så har jag redan öppnat ett inlägg och skrivit ett par ord idag, men på en sekund försvann all nyfunnen inspiration och jag loggade en aning besviken ut och fortsatte scrolla nerför tumblr. NaNoWriMo går inte så bra, skolan kunde gå bättre, vädret suger, vissa mår dåligt runt omkring mig och jag mår helt okej samtidigt som jag den här veckan haft ont i nacke och armar pga att jag antingen suttit i för konstiga ställningar med datorn eller börjat spänna mig - i vilket fall som helst så gör det ont och är irriterande som tusan. Detta hjälpte definitivt inte idag när jag och min lilla grupp på idrotten skulle framföra våran väldigt dåliga egengjorda dans - som vi blev klara med igår eftermiddag - framför resten av klassen och sen lära dem några steg. Det var... intressant. Snart är det helg dock, vilket ska bli skönt. En kompis följer med hem imorgon för att sova över, så slipper hon bland annat försöka ta sig till skolan eftersom det är Öppet Hus och det är obligatoriskt för alla tvåor att vara med. Sen så är jag tydligen en av representanterna för det Humanistiska Programmet så jag ska på möte i skolan på måndag? (På måndag och tisdag är vi egentligen lediga) Har inte direkt något emot att vara det men har seriöst inget minne av att jag accepterat posten, var säker på att den rollen tillföll någon annan。゚(TヮT)゚。 MEN, vi ska nog prata om Fandom-saken som muséet ska anordna och som de kanske behöver några från skolan att hjälpa till med och det tycker jag låter riktigt kul! Chansen att på visa upp fanfiction, fanart och hela den kulturen är inte överdrivet vanlig häromkring, så man får ta chanserna man får tag på!
 
imageimageimageimageimageimageimageimageimage

NaNoWriMo, vecka 3

 
Jaha. Då är det början på näst sista veckan av NaNoWriMo då...
Jag kan inte säga att den här veckan har gott bra. Faktiskt har det gått ganska pissigt och jag tvekar på om jag kommer bli klar med NaNoWriMo i tid. Detta är en total besvikelse och jag är inte överdrivet stolt över mig själv. Visst, det kan vända men idag är det meningen att man ska vara på typ 25.000 ord och jag är snart på 14.000...
11.000 ord skriver man inte bara sådär - speciellt inte med massa franska uppsatser, ergonomi-prov och medeltids-seminarium hängande över sig.
 
Veckan har som sagt varit ganska mörk - inte minst av flera av de hemskheter som hänt de senaste dagarna. Jag sänder mina ljusaste hälsningar till de i Paris, Frankrike och hoppas att saker och ting kan redas ut och inte bli värre, för guds skull. 
 
Vive la France
 

Andas mellan raderna

Idag är jag sjuk! image
 
Så jag stannade hemma från skolan, förhoppningsvis mår jag bättre imorgon; för då ska jag och mamma åka iväg till ett par kompisars stuga och spela spel och sova över. NaNoWriMo går väl...framåt? Jag ligger några dagar efter men har kommit över 13.000 ord, så jag är ändå ganska stolt.
 
Men mer om det kommer på uppdateringen på söndag, nu tänkte jag prata om något annat! Nämligen en fantastisk manga och anime som jag började läsa/titta på igår, och som jag även sett klart på idag! Ni kanske har hört talas om No.6? Om inte så totalrekommenderar jag den just nu! Otroligt hjärtslitande och bra, speciellt mangan! Låt er inte luras av att den är droppad om ni läser den på kissmanga eller liknande, den översätts fortfarande! Om ni vill kan ni läsa den här. Och jag är för evigt tacksam till personen som översätter dem.
 
Som sagt, mangan är än så länge väldigt bra, animen är lite annorlunda men fortfarande sevärd! Om ni inte shippar de två huvudkaraktärerna vid animens eller mangans slut så är det något allvarligt fel, för de är nämligen ett av mina nya favoritpar (för stunden i alla fall). 
Jag kan dra handlingen lite kort: I framtiden så har människorna i praktiken förstör större delar av världen, och då byggt upp flera städer där de kan bo i fred: sex stycken för att vara ezakt. Shion (den vithåriga killen) bor där tills han en dag räddar Nezumi (den svarthårige killen) från att bli fångad av "regeringen", typ. På grund av detta förlorar han si ställning och måste flytta till ett mindre rikt område i staden. Fyra år senare upptäcker Shion en slags parasit i form av ett bi som dödar folk. På grund av sin upptäckt vill regeringen få honom ur vägen, men Nezumi räddar honom och tar honom till sitt hem utanför stadens murar. Där försöker de nu leva, komma på lösningen till mördarbina samtidigt som de står på lite olika sidor: Shion vill rädda staden, Nezumi vill förgöra den.
 
Wow, inte överdrivet bra förklarat men jag tror ni fattar poängen. Den har i princip samma plot som varenda postapokalyptisk film eller bok som finns, det är mestadels karaktärerna som attraherar mig så mycket. 
 
Fast jag gillade inte slutet särskilt mycket, de gjorde det för lätt för sig -_-
Fast du kommer fortfarande att gråta.
 
Och i animen så översatte de några av namnen vilket var FÖRSKRÄCKLIGT! Nezumi betyder "Råtta" på japanska och då gick de runt och kallade honom det hela tiden, usch. Eller Inukashi som betyder på ett ungefär "Hundlånare" som de också gick runt och kallade hen hela tiden! Otroligt irriterande faktiskt. Eftersom det här blev någon slags recension till slut så antar jag att jag borde ge den ett betyg! Eftersom jag inte läst hela mangan får animen det här då:
 
imageimageimage av imageimageimageimageimage