Charming Junkie

 
Titel: Charming Junkie
Mangaka: Ryuko Fukuyama
Förlag/Tidning: Hana to Yume
Volymer: 16
Genre: Komedi, romantik, genderbend
Betyg: imageimageimageimage av imageimageimageimageimage
 
Naka Kubaragi har alla kvaliteter en modell kan ha. Nästan. Fast inte riktigt. Efter att ha blivit avvisad av killen hon gillar av orsaken att hon inte har ett gulligt leende och ett läskigt ansikte bestämmer sig Naka för att bevisa honom fel genom att lyckas som modell och bli lika söt som den kända Umi Kajiwara. Men när hon har misslyckats på en audition för den nittonde gången stöter Naka plötsligt på den fantastiske Umi... som egentligen är en kille!? För att få Naka att hålla tyst erbjuder Umi Naka ett jobb som hennes partner i modellvärlden.
 
Det var ett tag sen jag läste den här, men jag kommer ihåg att den här mangan har en del charm - såsom titeln lovar. Det är alltså en historia om unga modeller och deras ganska dramatiska liv. Förutom de två huvudpersonerna så finns det bikaraktärer vars bakgrund och relationer man får ta del av under mangans gång, liknande de som bland annat finns med i mangan/animen Special A. Jag brydde mig inte nämnvärt om de andra karaktärerna förutom Naka och Umi, men de andra karaktärerna var helt okej. Dessutom visar Charming Junkie ganska mycket karaktärsutveckling, vilket alltid är lika intressant och uppskattat.
 
Naka och Umi är ett gulligt par. De börjar få känslor för varandra ganska tidigt men självklart tar det ett ganska bra tag innan de faktiskt bli tillsammans (det är också några ganska obekväma, men söta, kyssar däremellan för att öka spänningen) och den här väntan kan vara både effektiv och en aning frustrerande, eftersom det är lite kliché.
 
Jag gillar Fukuyamas stil, trots att det ibland kunde bli lite rörigt så var allting väldigt fint och shoujo-aktigt. Den här mangan är alltså en ganska klassisk genderbend, men jag tyckte att mangakan lyckades göra historien ganska orginell i alla fall - och Naka var en relativt rolig hjältinna att följa, man blev väldigt glad när hon lyckades nå sina mål och drömmar och hon var väldigt gullig på flera sätt.
 
Charming Junkie var en manga jag njöt av och den är gillad av allmänheten - den är bland de populära på kissmanga och har ganska hög plats på mangafox - och är för den som vill läsa om modellering och shoujo-kärlek med en liten tvist. Allt som allt; en bra manga med gullig stil och en historia med utvecklande karaktärer.