Mob Psycho 100

Bildresultat för mob psycho 100
 
Titel: Mob Psycho 100
Mangaka:
ONE
Studio: Bones
Avsnitt: 12
Genre: Action, Komedi, Övernaturligt
Betyg: imageimageimageimage av imageimageimageimageimage
 
Kageyama Shigeo (aka Mob) är en åttondeklassare med psykiska krafter. Han kunde böja skedar och levitera saker redan vid en ung ålder, men slutande använda sina krafter bland folk på grund av den negativa uppmärksamheten han fick. Det enda han vill nu är att få kontrol på sina krafter med sin mentor (som inte har krafter), bli vän med sin crush Tsubomi och helt enkelt leva ett normalt liv.
 
Ännu en anime i samma anda som One Punch Man (vilket inte är så konstigt då de har samma mangaka) och Boku no Hero Academia - de verkar vara på modet. Trots att det inte går att undgå att jämföra Mob Psycho med andra så är den överraskande underhållande! Animationen var liksom kladdig men kul att titta på, och passande de komiska scenerna bra samtidigt som den möjliggjorde ganska häftiga actionscener. 
 
De blandade en stor mängd komedi med en gnutta tyngre ämnen lite då och då, och en ganska stor ångestladdad upplösning mellan Mob och hans bror. Sidkaraktärerna i den här animen var ganska härliga. Jag diggade totalt styrkeklubben Mob gick med i bara för att imponera på en tjej han gillar (han suger på sport) och alla de här biffiga killarna som man egentligen tror ska se ner på Mob och trycka ner honom är istället jättestöttande och försvarar honom när de tror att han är i fara. A+ på de karaktärerna. 
 
Vad gällande den övergripliga, egentliga intrigen så var jag inte särskilt intresserad. Det ligger något mer bakom historien - serien hade ett väldigt öppet slut så en säsong två är absolut inte uteslutet - men jag tyckte ändå att slutet var helt okej, men långt ifrån det charmiga med den här animen.
 
Mobs krafter är väldigt intressanta i sig. De uppnår sin fulla, skrämmande starka potential när han når 100% i till exempel ilska eller liknande, och då blir Mob en väldigt kraftfull och annorlunda person. Annars är Mob en ganska timid, vek och intetsägande person - som för den sortens skull inte låter sig trampas på... mer att han inte gör något åt det. 
 
Det här var en anime som jag i efterhand njöt mer av att kolla på mer utav "filler"-avsnitten än själva intrigdelarna, åtminstone i de sista avsnitten. Mob Psycho 100 är förmodligen en av årets roligare animeserier!
 
Bästa med animen: Karaktärerna och humorn, samt passande animation.
Sämsta med animen: Relativt typisk huvudintrig och slut.